OM OSS

Optimal Hälsa och Marlene

Jag heter Marlene Gustawson och driver en liten hälso-oas som jag kallar Optimal Hälsa. Jag är kostrådgivare, föreläsare fyto (ört) och näringsterapeut.

Hos mig på Optimal Hälsa får du möjlighet till olika typer rådgivningar. Här kan du också botanisera i kosttillskott och fantastiska örter. Du kan komma in för att gå på en viktminskningskurser eller lyssna på mina föreläsningar med aktuella hälsoteman.

Jag har alltid varit matlagnings och kostintresserad och har gett ut boken ”Livet är en fest” som är en GI-kokbok.
Under hösten 2012 kom boken ”Harmoniska Hormoner” som jag har skrivit tillsammans med Lotten Odh. Vi vill att den boken ska hjälpa kvinnor ”mitt i livet” att behålla och hitta ännu mer vitalitet.

Under 2014 har härlig boken ”Gröna Juicer & Smoothies” kommit. Jag tycker så mycket om den!

Nu 2015 har min och  Ola Lauritzsons bok ”Gröna soppor & smoothiebowls” fått möta sin marknad. Det ska bli så kul att få följa böckerna och deras läsare!

Numera vill och förstår jag att jag ska leva livet i fulla drag! Jag har alltid varit livsglad men nu vill jag att livet ska vara tokglatt.
För några  år sedan  kämpade jag med besvärliga tumörer längst ned i ryggen, inte cancerogena men som förstört stora delar av mitt tarmsystem. Det har gått en tid sedan jag vaknade från den första riskabla operationen. Sedan dess har jag genomgått en besvärlig operation till. Operationerna som gjort mig stomiopererad på livstid.

Med dessa erfarenheter känns min hälso-oas ännu mer väsentlig och rådgivningar är alltid individanpassade. Jag jobbar efter teorin att ”alla är vi olika”. Vi har gått igenom olika händelser. Vi har olika, kön, ålder och vikt. Därför behöver vår kost individanpassad och inte direkt tillhöra någon klassad diet. Jag vill att varje dag ska fyllas av små äventyr, lust och hälsosam mat som just du får energi av.